DERNEKLE İLGİLİ

6 Nisan 2024

Arkadaşlar

Akşam yapacağımız toplantıda, nispeten kalabalık bir grup olduğumuz için, fikirlerimizi yeteri kadar ifade edip geliştirecek zaman bulmamıza yardımcı olmak üzere, geldiğimiz noktanın bir fotoğrafını çekerek, fikirlerimi yazılı olarak sizlere sunmayı düşündüm.

Mahallemizin idari yönetimini muhtar ve azalar olarak devralmış durumdayız. Mahallemizde artan nüfusla birlikte artan idari işlerin yanında, zaman içinde birikmiş pek çok fiziki sorunumuz vardır. Bu noktada mahallenin sorunlarının muhatabı olacak aslında tek yasal gücüz. Bu görevi yerine getirirken doğal olarak mahallemizde ikamet eden her komşumuzdan yardım ve fikir almak uygun olacaktır. Aynı şekilde mahallemizde oluşmuş yegane yasal özel Villakent Elele derneğinden destek almak isteriz. Bir sivil toplum kuruluşu olan Dernek özel tüzüğünde yazılı amaçları yerine getirmek için çalışmak üzere kurulmuştur. Bu amaçlar, çok büyük bir özetle mahallenin güzelleştirilmesine yardımcı olmaya yöneliktir. Bu amaçla çalışırken, mahallenin sorunlarını çözme  yanında güzelleştirme  konularını da doğal olarak üstlenen mevcut yasal yönetim olan muhtarlıkla eşgüdüm halinde olması beklenir. Bunu herzaman yapmak zorunda değildir. Tek başına da, mevcut idari yönetimle bizle ters düşmeden kendi amaçları için çalışabilirler. Buna itiraz etmeyiz. Diğer taraftan mahallenin sorunlarının çözülmesinde de muhtarlık yanında ve eşgüdüm içinde olmasını isteriz.

Bilindiği gibi Villakent Elele derneği bugüne kadar çok mükemmel işler yapmış, karizmatik bir dernektir. Son yıllarda iyi idare edilmediği için, sayısı artan Villakent Mahallesi nüfusu yanında çok küçük kalmıştır. Dernek şu anda, başka idari sorunları nedeni ile, kendini feshetme mesajları vermektedir. Yeni bir derneğin kurulması ise, çok kolay değildir. Bu nedenle, kurulmuş olan bu derneğe sahip çıkmak gerekir. Bunun yöntemi de, gerçekten fesih düşünüyorlarsa, yönetimi devralmaktır.

Ancak Villakent Elele yönetiminin, muhtarlık seçimleri sırasında, sözde gizli ama uygulamada aleni olarak, şu anda yasal olarak seçilmiş muhtarlık yönetimize karşı çalıştığı bilindiğinden dolayı, mevcut dernek yöneticilere güven duymamız zordur. Bu nedenle derneği devralcaksak, mevcut dernek yöneticilerinden hiç kimsenin yönetim kurulu aday listemize girmemesini dikkat etmeliyiz.

Eğer Villakent Elele derneği kendini feshetmeyi düşünmeyip yönetime devam etmek istiyorsa, bence buna imkan vermeliyiz. Çünkü devraldığımız mahalle sorunları yanında dernek konuları ile muhatap olmak bizim hızımızı azaltabilir. Çünkü artan nüfusla oluşan sosyal ihtiyaçlar, fiziki alt ve üst yapısal sorunlar ile birlikte nicel olarak iyice çoğalmıştır. Bu durumda şimdilik kaydıyla, derneğin çalışmalarını kontrol altında tutarak, yani muhtarlık yasal idari yönetim konularına tek başlarına girmeleri engelleyerek ve kendi alanlarında kalmalarını sağlayarak devam etmelerini takip ederiz.

Şematik özet şöyle olacaktır:

  • Dernek kendini fes etmeyecekse şimdilik devam etmelerine izin vereceğiz. Ancak bizden dernek yönetimde çalışmak isteyen olursa iyi olabilir.
  • Dernek kendini fes edecekse, dernek yönetimine talip olmalıyız. Bu aşamada mevcut yönetimden kimseyi kabul etmeyecegiz. Bizim listede mutlaka bir mali müşavir olması gerekir. Diğer taraftan daimi ikamet eden arkadaşların listede çoğunlukta olması gerekir.

Görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir