Uçuştan bir gün öncesi öğleden sonra, bizim yerimize Maya’nın bakımı için Cem ve Masha’ya yardımcı olmak üzere Belgrad’dan gelen anneanne Militsa da dahil olmak üzere arabaya doluşup Liberty Park’a gittik. Kış elini eteğini henüz buralardan tam olarak çekmediği için hava oldukça serin olduğundan ortalıkta gezinen pek yoktu. Hatta ben şahsen kuş bahçesinin açıldığından bile pek emin değildim. Nitekim gerçekten de ortalıkta bizden başka sadece birkaç aile vardı. Ancak eminim burası daha güzel havalarda çok daha fazla ziyaretçi kabul ediyordur.
Tracy Aviary dışarıdan bana mütevazi bir kuş bahçesi gibi gözükmesine karşın, içeriye girdiğimizde çok zengin bir çeşitlilik gördük. Kartallardan akbabalara, tropic kuşlardan puhulara, ender bulunan kuşlardan ördeklere kadar bir çok kuş izleme şansı bulduk. Diğer taraftan Tropik bahçe dışında kuşlar açık havada sergilendiği için park içindeki bahçeyi gezerken uzun süre doğada kalmış gibi oluyorsunuz. Hem de çeşit çeşit kuşları izleyerek.
Tracy Aviary’de beni en çok etkileyen kuşlara çok yakın olabilmemizdi. Örneğin kırmızı flamingolar, neredeyse dokunacak kadar yakınlarına gelmemize karşın en ufak bir korkma emaresi göstermiyorlardı. Ayni şekilde, kuşları beslememiz için verilen yemleri atarken çeşitli ördek ve su kuşları da oldukça güvenle yaklaşıyorlardı. Bir de ortalıkta dolaşan bir tavus kuşu vardı ki bize yaklaştığında biraz biz çekindik desem yalan olmayacak!
Bence parkın en ilginç yanı puhu kuşlarının bulunduğu Puhu Ormanı oldu. Bu kuşların seslerini duyanlarımız olmuştur ama bu kadar çok çeşidi olduğunu gören az olmuştur diye düşünüyorum. Ayni zamanda bu kadar büyük olduklarını da bilmiyordum doğrusu. Özellikle bazı cinslerin dişileri gerçekten çok büyük. Eminim kırda bayırda karşılaşsanız çok korkarsınız!
Tracy Aviary’deki kuş sergilenmesinde, artık burada görmeye alıştığımız şekilde mutlaka çocukların ilgisini çekecek noktalar yaratılmış. Örneğin bir noktada çeşitli kuşların seslerini dinlemek için ses istasyonları yapılmış. Bir başka yerde kuşlarla ilgili bilgileri kontrol eden doğru-efsane testi yapılan bir masa kurulmuş. Her kafes önünde zaten sergilenen kuşlarla ilgili açılamalar içeren tabelalar yerleştirilmiş olmasına ileve olarak bilgilendirme amacıyla ilginç sorular sorularak özel konular açıklanmış. Örneğin “Bu kartallar neden uçup gitmiyorlar” veya “Neden flamingolar çok uzaklardan buralara geliyorlar” gibi tabelalarda bilgiler veriliyor.
Bu güzel bahçede daha çok vakit geçirebilirdik ama öğleden sonra hava kapandığı için henüz yeni yeni karları eriyen bahçede hava sıcaklığı hızla düşüyor. Biz de hem kendimizi hem de Maya’yı üşütmemek için Kuş Bahçesi içinde kurulan şirin hediye sergisinin bulunduğu noktadan başladığımız gezimizi ayni yerde bitirdik.
Bu güzel gezide çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.